Monday, April 25, 2011

EC111 -> EC110
MjuII 28/2.8 + PanF + Bulan Terang Kuala Perlis

Salaam, sebenarnya di UiTM, saya mengambil kursus yang kodnya adalah EC111, jadi bermulanya saya semester 1 sampai lah ke semester 4 memang lah dengan EC111 sahaja. Alkisah menjadi ceritanya, pada semester 3, saya gagal dalam dua subjek kritikal. Jadi bermula daripada itu, memang tunggang-langganglah jadual waktu saya. Iyalah, kalau jadual asal memang asalnya EC111, akibat "repeat" dua subjek, jadi terpaksalah saya menyusun semula jadual sedia ada. Bermula dari situlah saya kenal dengan mereka yang ada di dalam gambar-gambar ini.

Memang tidak saya nafikan, grup asal saya EC111 banyak terdiri daripada rakan-rakan yang asalnya dari pantai timur, secara khususnya Terengganu. Jadi, sejak semester 1, sememangnya di dalam kelas mereka suka bergaul dengan yang sama dengan mereka sahaja, dialek yang dicakapkan pun, dialek pantai timurlah. Jadi secara tidak langsung kami yang berbaki hanya dalam beberapa orang ini, hendak tidak hendak terpaksa mengikut sahaja. Saya ini memang bukan jenis yang suka mengikut orang lain, sebab saya tidak suka menjadi seseorang yang bukan diri saya, jadi sekadar kawan-kawan biasa sahajalah. Boleh dikatakan batch EC111 tahun kemasukan Julai 2008 tidaklah begitu sepakat.

Walaupun hanya sempat untuk bergaul dengan grup EC110 untuk setahun atau dua semester, ternyata mereka ini memang rapat dengan saya. Saya senang dengan mereka dan perangai mereka biasa-biasa sahaja. Tidak ada budaya merendahkan (memangkah) orang lain, jadi semuanya okay-okay sahaja. Tidak sangka pula, mereka boleh jemput saya menyertai BBQ mereka ini. Malam itu hanya saya seorang dari EC111. Oh ya, rancangan BBQ ini dibuat sehari sebelum hari jadi, jadi mereka turut mengajak saya untuk menguruskan beberapa perkara.

Entah bila akan berjumpa lagi, panjang umur, mungkin boleh bersua lagi di peringkat ijazah atau semasa kerja nanti. :)

No comments: