Tuesday, August 24, 2010

Pertengahan Ramadhan

Salam, ahhhh...kali ini memang lama sungguh saya tak kemaskini blog ini. Memang sibuk yang melampau. Sebenarnya bukan sibuk mana pun, cuma tak menang tangan dengan perkara-perkara baru yang berlaku dalam bulan Ogos ini. Masuk topik baru sewaktu kelas itu memang sudah satu kewajipan, selain itu saya ada juga buat kerja-kerja sambilan untuk tambah duit poket. Jadi fikiran itu tidak teringat sangat untuk mengemaskini blog.

Tambahan pula, minggu pertengahan Ramadhan ini, sebelum balik raya, memang minggu ujian bulanan, jadi berderet-deretlah jadual ujian saya sebelum boleh pulang beraya nanti. Namun begitu, sebelum datangnya minggu ini, dalam beberapa minggu lepas saya berjaya menyelesaikan beberapa tugasan tambahan antaranya, sempat menyiapkan blog baru bagi Saudara Rafizi Ramli dan juga sebuah kedai online saya sendiri.

Memang sebelum ini saya sudah ada niat untuk berniaga kecil-kecilan dalam internet, namun jalannya saya kurang arif lagi. Tapi kini, selepas saya membuat beberapa kerja rumah dan juga atas didikan Ayah saya sendiri yang mengajar bagaimana nak import masuk barang suatu ketika dulu, maka minggu lepas tercapai jugalah hasrat saya ini.


Bolehlah menambah duit poket saya untuk menyara hidup di bumi Arau ini. Oh ya, untuk pengetahuan anda, semenjak saya habis tingkatan 5 dan menyambung pembelajaran dalam bidang Kejuruteraan Sivil di Perlis ini, saya sudah tidak bergantung harap dengan duit belanja ibu bapa saya sendiri, memang itu hajat saya sejak sekolah menengah lagi. Jadi ini salah satu daripada sumber-sumber kewangan saya. Insya Allah, kalau ada rezeki saya ingin kedai ini ada pusingan modal yang banyak, jadi tak perlulah lagi saya risau sangat dikemudian hari.

2hb Ogos ini saya akan pulang ke Kampung di Ulu Yam. Memang apabila sudah masuk kawasan Ipoh nanti, saya rasa saya akan alunkan lagu-lagu raya dalam Cuore saya, barulah "speret" raya!

No comments: