Sunday, June 27, 2010

Masa Bercuti

Salam..lama betul saya dah tak kemas kini blog ini. Oh, ya. Sekarang baru mula bercuti (walaupun UiTM dah mula cuti sebulan yang lepas). Cuti ini memang rasanya sangat terisi dengan aktiviti yang saya fikir boleh memberikan impak positif untuk masa yang akan datang. Sebelum ini memang tak pernah pun saya membuat satu laman web secara serius, ermm, maksud saya bukan untuk diri sendiri, tapi diupah oleh orang lain. Boleh dikatakan ini antara kerja berbayar saya yang pertamalah. Dahulu pernah juga cuba-cuba buat sendiri, tapi sebab saya ini agak kedekut untuk membeli "hosting" sendiri, jadi projek itu sekerat jalan sahajalah.

Tapi yang ini, saya tak mengharapkan apa-apa sangat pun, cuma saya lebih mahukan pengalaman, itu yang sebenarnya, sebab boleh dikatakan sumbangan kepada pembangunan negara juga. Nanti kalau dah siap saya akan kemaskini dalam blog ini. Ada kaitan dengan agenda negara juga. Saya akan ulas sedikit nanti. (Fuhh, dah lama tak menulis fasal artikel yang berat-berat).

Oh, sebelum saya terlupa. Ada dua laman web yang saya rasa sangat berguna untuk sesiapa yang baru nak berjinak-jinak dengan sistem Wordpress. Ini dia

http://sembangkomputer.com/

http://nazrien.com/

Selain dari itu, dalam OM1n saya sekarang ada segulung filem hitam putih, 36 dedahan. Saya akan pastikan sebelum habis cuti ini, sudah siap diproses. Insya Allah.

Dah hampir setahun jugak saya memikirkan tentang satu projek ini, cuma saya rasa saya masih tak dapat capai tahap piawainya lagi. Insya Allah, hujung tahun 2010 ini, atau pertengahan 2011, saya akan ambil bahagian dalam Annexe "Art for Grabs". Saya nak cuba jual/kongsi/pamer gambar-gambar jalanan (street photography) saya dengan khalayak. Mungkin dalam bentuk buku kecil yang saya akan "DIY" sendiri.

2 comments:

ViNiL said...

hahaha jename ape bro? duk cari2 gak skrang nih...

nurfaizfoat said...

jenama apa? filem? hehehe..ni filem Ilford, tapi process C41 :)