Friday, January 1, 2010

2010, Strategi Baru


1) Saya tak pernah memanggil kamera saya untuk sesi pornografi, jadi tahun ini saya masukkan mereka sekali, semakin hari mereka semakin serasi dengan saya. Ada sembilan stok filem saya untuk 2010, rasanya cukuplah filem-filem ini untuk saya gunakan selama enam bulan di utara nanti, lagipun di sana masih ada bekalan Centuria 200 berharga RM5 sekotak. Tahun ini saya akan cuba perbaiki apa yang saya masih kurang, terutamanya seni penglihatan perlu diasah lagi.

2) Tahun ini pelajaran saya semakin sukar walaupun jam kredit semakin sikit. Sebabkan tahun ini sudah tidak tinggal di kolej lagi, maka strategi lama saya sudah rombak. Saya akan memberikan tumpuan yang lebih dalam pelajaran dengan isian semangat yang sangat berkobar-kobar yang saya cipta sendiri dalam kepala ini. Walau subjek yang melibatkan kira-kira saya memang lambat untuk faham, tapi saya tahu cara kali ini boleh sukses, dulu pernah cuba.

3) Saya juga ingin memperluaskan pandangan alam sedia ada, berfikir di luar kotak dan menjadi manusia yang lebih baik kepada makhluk lain yang ada di bumi ini.

4) Saya tahu, kadangkala lambat ataupun tidak menjadi perancangan ini, tapi saya hanya seorang hamba kepada Khaliq saya.

5) Saya juga tahu, masa dan waktu itu memang menjadi persoalan, tapi walau lambat macam mana sekalipun, saya tak akan berhenti.

6) Selamat tahun baru, 2010. :)

1 comment:

ichi said...

selamat ber strategi baru faiz.