Thursday, December 10, 2009

Jauh Di Bawah Sana, Semuanya Sama

Salam, jarang saya menceritakan apa yang saya selalu hadapi secara terperinci dalam blog ini, memang perangai saya susah untuk berkongsi apa yang ada dalam fikiran saya, terutamanya yang bersifat terlalu peribadi, sama ada dengan teman rapat ataupun keluarga saya sendiri, cuma kadang-kadang bila ia terlalu perlu saya akan bercerita. Secara biasanya, saya jarang menulis dengan tumpuan yang penuh, tengoklah, selalunya artikel-artikel yang lepas kalau bersifat menceritakan diri saya pun, kabur-kabur sekali plot ceritanya. Cuma, kalau ada sesuatu yang berlaku, saya pasti akan menulis.

Sudah agak lama saya meninggalkan bangku persekolahan dan berada di alam universiti, yang mana saya perlu untuk mulakan hampir semuanya dari kosong. 2008 & 2009, tahun awal saya bermula semula. Kadang-kadang perangai lama saya masih pegang dan amalkan lagi, saya rindu dengan suasana dahulu, walaupun dah hampir 2 tahun. Bila ada sesuatu yang bermain dalam fikiran, dahulu selalunya saya akan berkongsi dengan beberapa rakan baik saya. Sungguh, demi tuhan, saya dah anggap mereka seperti adik beradik saya, jauh sekali bagi saya untuk berkongsi perkara ini dengan keluarga saya, mungkin agak lama saya jauh dengan mereka, mungkin juga gaya pembawaan keluarga saya yang berbeza. Tapi itu semua saya tidak kisahkan sangat, asalkan hubungan kami masih lagi utuh.

Kadangkala, bila kena masanya, bangga itu rasa dalam diri. Tapi jalan kini kurang sama dengan yang dulu. Tapi saya berusaha.

Jalan masih jauh dan pelbagai, tengoklah.

KKKL + Hari-Hari Yang Di Ingati

No comments: