Sunday, September 27, 2009

Seterusnya

Salam, hari ini saya bawa bekal dari rumah, ada kuih raya, rendang dan puding. Semua ini saya bawa dalam perjalanan menaiki tren KTM malam tadi. Sekembali ke Perlis kali ini juga, saya bawa bersama juga kamera saya. Sebelum ini tidak berani pun untuk bawa, takut dengan pencuri yang ada tangan panjang.

Rata-ratanya semalam memang sesak sekali, di stesyen mana-mana pun, mendengar cerita kawan saya yang baru pulang dari Johor. Biasalah, apabila ramai orang membuat perkara serentak, lebuhraya lebihlah lagi.

Hidup semakin mencabar saban hari, masalah juga tidak henti-henti datang. Orang kata, kalau tak ada masalah, bukan hidup namanya.

Peperiksaan akhir sebulan sahaja dari sekarang. Persiapan macam biasalah. Cuma semester ini saya rasakan sedikit keras daripada yang sebelumnya, jadi minggu peperiksaan yang bergelora sudah dijangka.

Suasana raya masih berada disekeliling, saya pun masih dalam suasana itu, tetapi kurang sedikit, mungkin zaman keseronokan kanak-kanak beraya itu semakin pudar, ya lah, umur sudah hampir dengan dua dekad.

Hmmm, puding dengan custard ini sedaplah.

1 comment:

TV Shower said...

salam...

lama x dgr bite...apa2 pun slamat hari raya.

sampul duit raya yg kitaorg hantar tu dah dpt ke?