Wednesday, July 29, 2009

Outing KL bersama Geng Fotografikr

Salam..Ahad lepas memang menyeronokkan. Saya dapat kenal dengan ramai kawan baru. Lingkungan umur semuanya lebih tua daripada saya, jadi maksudnya sayalah yang paling mudakan pada waktu itu. Agak segan jugak pada mulanya. Sudahlah saya sampai paling lambat. Sebenarnya saya terlajak tidur, maklumlah, sejurus sampai di rumah daripada perjalanan tren KTM dari Perlis yang memenatkan, saya terus mandi, solat Subuh dan tidur. Sepatutnya saya bertolak dari rumah pada pukul 7 pagi, tetapi terjaga dari tidur pukul 8. Jadi sudah lambat sejam disitu.

Nasib baik, Sdr. Ichi dari Fotografikr beri panduan arah dan dia pun tidak sampai lagi pada waktu itu. Saya sampai di lokasi pada jam 10 pagi. Lambat sejam, tapi memang mereka semua tunggu sambil bersarapan sebab saya bertanya dengan orang pertama saya kenal dalam kumpulan itu iaitu Sdr. Izhan. Dia kata, sudah agak lama mereka di situ.

Saya hanya sempat duduk sekejap sahaja di Restoran Yusuff, Pasar Seni itu. Beberapa minit kemudian, kumpulan dibahagikan kepada tiga berdasarkan warna asas iaitu RGB (Red, Green, Blue). Saya memilih untuk menyertai kumpulan biru dan subjek yang perlu dicari adalah yang mempunyai unsur biru.
Aktiviti kali ini memang sangat menyeronokkan. Kami berjalan dari Pasar Seni sampailah ke Times Square. Dalam pada kami mencari subjek untuk dirakam gambarnya, kami bertukar-tukar fikiran dan pandangan dalam bidang ini.

Dari Kiri : Sdr. Niezam (tersorok), Sdr. Khilmi (Kapten), Sdr. Skyrocket, Sdr. Izam, Sdr. Izhan, Sdr. Kumat

Saya harap selepas ini saya dapat sertai lagi sebarang aktiviti seperti ini. Kedatangan tempoh hari memang membanggakan.

No comments: