Tuesday, December 16, 2008

sudah pagi maaa..asal x tdo?

salam..x tdo lagi..semenjak duamenjak ni..aku asyik tulih pasal linux je..bia rr..open source itu kan satu prkongsian..sume free dan boleh share..kau tahu (pronounce it like : you know!) kongsi itu kuasa..so, tutorial yang aku tulis lepas2 tu untuk sume..

oke cukup utk membebel.

status skarang :

  • cuak weyh sebab esok rsult exam kuar..jgn repeat sudeyh..hahahahaha

  • downloading Resident Evil Regeneration, adik aku ngan aku kipas susah mati woo Umbrella Corp ngan Racoon City.

  • sedang menelaah, membaca buku Linux Phrasebook, mesti kene pham kan command ni. Nanti senang kan nak compile software.

  • petang tadi aku bakar sampah..dah lame dah x buat..habis baju bau asap..satu je, bila bakar sampah, kalau ade asap adela api

  • aku dapati (baca: tengok) linux ni bagus rr (linux lagi), bg pengguna windows tu, beralih la kepada linux, cari la ape2 distro yang seswai ngan korang. Pegi kat sini,Linux Distro Chooser jawab beberape soklan then die akan bg syor untuk korang supaya pkai distro linux yang mane

  • duit sedang disimpan, ada dSLR yang perlu dibeli.

  • weyh, sem baru dah nak start

  • jap lg aku sarapan roti canai (sekarang baru pkul 2 pg)

---------

Till then. Nanti aku post psal linux lg ok. Rase macam nak pegi pulak galeri seni klcc, ade showcase photography mggu ni. I think I should. Salam, nyte

4 comments:

khadijah said...

wey!
linux bole ganti windows??
ermmm..
kene beli software eh???

ba'ang said...

x pyah beli pun..open source free je ;D

khadijah said...

OWW MACAM MANE??
AJAR AKU.
NK TRY2:)

ba'ang said...

nanti aku ajar ok ;D