Sunday, July 27, 2008

semalam aku jmpe angkasawan


salam...semalam aku pegi UUM, ada ceramah drpd Dr SMS . Masa yang ditunggu dah pun tiba, memang betul Dato' Dr. Syeikh Muzaphar Shukor datang. Org ramai terutamanya pempuan...mak aihh...sume jadi gle.

bagi aku, langkah kerajaan hantar seorang angkasawan pegi ke ISS mmg bagus. Walaupun, menelan belanja beratus juta. Tapi bagi long term goal mmg memberi impak yg mendalam terutamanya bagi generasi kanak2 dan remaja. Biar kita rugi sekarang demi kamajuan anak bangsa. Semoga akan lahir lg bnyak org2 professional dalam bidang ni nanti.

aku bangga jadi anak malaysia. semoga malaysia terus maju. syabas Dr. Syeikh, syabas Malaysia

Sunday, July 20, 2008

life suda mula seronok

salam...yup..sudah mula seronok...study dah boleh get along..lecturer pun dah start berbaik2 ngan aku...actually aku yg berbaik2 ngan diorang..hehehe..
member pun dah reramai dah..pmpuan, laki...sume ade..buat kedua kalinya kaum hawa telah meramaikan list kengkawan aku..

cuma satu je, misai ngan jambang aku yg menjadikan aku nampak bukan sebagai seorang yg macam skema prlu disingkirkan..sume gara2 kesatria..hehe

okela, ade mase nnti akan diupdate lgik...mybe lpas ni ulasan pasal politik negara... ;D

Saturday, July 12, 2008

apa yang penting?

salam..kat sini bg aku ape yg penting adalah stand..hidup slama 5 thn kt koleq banyak ajar aku tentang bende ni. Hidup perlu ada stand, ada satu pendirian yg mana kau berpegang dengan pendirian tu. Kalau bagus pendirian yg korang pegang tu maka bagus la hidup korang. Jangan jadi lalang

Pengaruh kawan2, persekitaran memang kuat. Suasana memang 200% berbeza dengan apa yg aku pernah rasa kat koleq dulu. Maybe inilah dunia luar kot.

Aku bukan la perfect sgt pun, manusia biasa jugak. Semoga Allah tetapkan hati aku..till next tyme

Friday, July 11, 2008

cukup seminggu

salam...tup2..dah lebih kurang seminggu aku kt sini..overall okay la..lbih kurang mcm kt koleq dulu..cuma lagi bebas..lepas kelas boleh balik tido..hehe

dalam seminggu boleh kate kelas dari pagi smpai ptg..cuma ade satu hari gap sket2..ble ptg aku g joging..ape yg aku nampak kt sini mmg berbeza..ye la time kat koleq dulu sume kaum adam je..5 tahun aku duduk dgn lelaki..sampai2 sini..ble tyme ptg aku joging (aku suke joging sengsorang) bnyak la aku nampak kaum hawa berjoging jugak..seksiiiii..hahahahhah...mcm menjual puna de aku tgk..hahahahhaha

buat mase ni kelas kebanyakkan dah start..so far so good..credit hour 18 jam je..ade mmber aku amik Kimia Industri, period hour diorang 20..ni subjek yg aku amik bagi sem ni
BEL120 - CONSOLIDATING LANGUAGE SKILLS
CHM140 - CHEMISTRY
CTU101 - FUNDAMENTALS OF ISLAM
ECM107 - INTRODUCTION TO CIVIL ENGINEERING
MAT133 - PRECALCULUS
PHY140 - PHYSICS I

overall okay la...semoga aku leh grad ikut mase..x nak repeat..hehehe..okay la..till next tyme